Landet runt | SPF Västerbotten

SPF Seniorerna gjorde tulpanresa

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-06-10

SPF Seniorerna gjorde nyligen en dagsresa med buss och regnskurar med på färden. Efter bussfika med jättegoda mackor på hembakt bröd och kaka fortsatte färden till klockhuset i Skadom. Samlaren Torbjörn Holmer guidade och berättade om alla de 700 vägg- och bordsuren från fyra sekler som finns i muséet.

Därefter gick resan vidare till Backsjön där sällskapet intog lunch. Ägaren Carolina Visser välkomnade och berättade hur det kom sig att hon från Holland kom att hitta kärleken och bosätta sig i Backsjön. Hennes morfar och farbror odlade tulpaner i Holland. Carolina hjälpte till och blev intresserad av tulpanodling. Hon flyttade till Sverige och flyttade runt lite innan hon hittade sitt drömställe i Backsjön där hon också fann sin kärlek. Hon och hennes man började plantera tulpanlökar i liten skala i Backsjön men odlingen utökades allt eftersom. Nu planterar man 100 000 lökar per år av 150 olika sorter. På grund av den kalla och regniga våren stod tulpanerna fortfarande i knopp. Resedeltagarna kunde dock köpa knippen av tulpanlökar och kan på så vis få glädje av blommande tulpaner hemma.

Hemresan gick över Hällaström där sällskapet intog kaffe och hembakt bröd på Hälla 50 tals Café som drivs av Christina Fox, också hon från Holland. Nöjda resedeltagare tackade researrangören Gunilla Persson för en väl planerad och trevlig resa med Wennbergs buss och Gunnar Nyberg vid ratten. Han hanterar dragspel lika skickligt som han rattar bussen och gav också prov på det under pauserna.

Aina Nygren

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-06-10
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas