SPF Snöstorpsveteranernas månadsträff i september
Landet runt | SPF Halland

SPF Snöstorpsveteranernas månadsträff i september

SPF Halland
Publicerad 2013-09-18

SPF Snöstorpsveteranerna har haft månadsträff med ett hundratal medlemmar. Vice ordf. Margareta Persson informerade om senast genomförda aktiviteter, Hallandsdistriktets 60-årsjubileum som var mycket trevligt och uppskattat. En vacker och trevlig resa på Göta kanal och studiebesök på mjölkgården Västergård i Röinge där besökarna bl.a. fick se dagens automatiserade mjölkningsanläggning  samt uppleva en ny kalvs födelse. Kommande aktiviteter såsom studiecirkeln Läs  och res till Rügen, stickcafé, matlagningskurser för herrar och lunchträffar för singeldamer, data- och fotokurs, lunch på Gudmundsgården med information om  företaget, Gåsmiddag på restaurangskolan Sturehof, studiebesök på Bil Månsson, musikalen La Cage aux Folles på Göteborgsoperan, TV-inspelning av Postkodmiljonären samt resa till Sägnernas hus julmarknad.

Planstrateg Sven-Olof Nilsson, Halmstads kommun informerade om planerade aktiviteter fram till år 2030, bl.a. förtätning av innerstad och centralorterna. Vad händer i vårt närområde Snöstorp mm.

Inger Gärdfors, ordf. i Hallands släktforskarförening höll en intressant information och visade på ett pedagogiskt sätt exempel på hur man släktforskar. Hallands släktforskarförening har i höst kurser för nybörjare. På biblioteket i Halmstad erbjuder de släktforskarhjälp, första tisdagen i varje månad kl. 14-17.

Studieförbundet Vuxenskolan har nybörjarkurser om släktforskning, höstens kurs är fullbokad.

Efter kaffesamkväm avslutade vice ordf. Margareta Persson träffen med en tänkvärd demonstration och information med sten, grus, sand och vatten om de viktiga sakerna i livet.

 

SPF Halland
Publicerad 2013-09-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas