SPF Snöstorpveteranernas studiecirkel ”Läs och Res Skagen”.
Landet runt | SPF Halland

SPF Snöstorpveteranernas studiecirkel ”Läs och Res Skagen”.

SPF Halland
Publicerad 2013-06-12

SPF Snöstorpsveteranerna i Halmstad har, i samarbete med SV, under hösten 2012 och våren 2013 genomfört studiecirkeln ”Läs och Res Skagen”. Studieledare har varit Britt-Marie Broström och Ann-Margret Nilsson. Resan till Skagen företogs i slutet av maj och då besöktes de platser man läst om. 41 personer deltog i en uppskattad och innehållsrik resa.

Råbjergs miles vandrande sanddyn besöktes först. Därefter en tur med sandormen till Grenen, givetvis var det många som doppade en fot i Skagerack och en i Kattegatt. Fantastiskt god middag, Skaldjurssoppa och därefter flundra med tillbehör avåts på Pakhuset i Skagen. Guidad tur på såväl Kyrkogården med Skagenmålarna som Skagenmuséet där konstnärernas verk beundrades. Svenska kyrkan i Skagen besöktes och där serverades deltagarna skagenbaguett. Därefter bar det av till ”den tillsandade kyrkan”. Studiebesök med guide hos Aalborg akvavit ingick även i resan. Jesperhus fina blomsterpark besöktes och resan avslutades med guidad tur på Bangsbo fort. Resan var så omtyckt, såväl innehållsmässigt som all god mat, så nästa ”Läs och Res-cirkel ” började därför planeras redan på hemvägen.

Studiecirkeln har avslutats med en återträff där resan diskuterades, bildspel visades och god Skageninspirerad mat serverades. Maten hade ordnats och lagats av föreningens duktiga cirkelledare Ann-Margret Nilsson och Britt-Marie Broström.

SPF Halland
Publicerad 2013-06-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas