SPF Sundbyberg har fyllt 30 år…
Landet runt | SPF Stockholm

SPF Sundbyberg har fyllt 30 år…

SPF Stockholm
Publicerad 2013-05-30

År 1983 bildades föreningen i Sundbyberg på initiativ av en nybliven pensionär, Bo Bäckström, som i ett brev till Sveriges Folkpensionärers Riksförbund (SFRF) förklarade sig villig att starta en lokalförening om han fick stöd av förbundet. Första året var medlemsantalet 146 och i dagsläget är vi närmare 750 medlemmar. Under dessa 30 år har föreningen haft 8 ordföranden inklusive vår nuvarande ordförande Margaretha Alerius, som blev ordförande år 2008. Till en början låg föreningens expedition i en trång källarlokal, men sedan 1998 finns expeditionen i fräscha lokaler i centrala Sundbyberg.

För att fira detta inbjöds medlemmarna till ett 30-årsjubileum den 24 maj på restaurang Piazza Blue i Sumpan. Drygt 150 medlemmar hörsammade inbjudan och försågs med en välkomstdrink och intog sina platser under skönsångsackompanjemang av Anders Elmblad. Därefter serverades varmrätt och vin samt efterrätt och kaffe.

Jubileet hade nöjet att gästas av representanter för Sundbybergs Kommun, SPF-distriktet m fl. inbjudna gäster och de hade godheten att hålla tal och ge föreningen blommor och presenter. Kvällen fortsatte med ett gigantiskt lotteri med fantastiska priser, som till största delen skänkts av företagare i Sundbyberg.

Anders Elmblad fortsatte sjunga och spela för oss och stämningen höjdes när vi alla kunde sjunga med – en föraning av Allsången på Skansen.

När det blev dags för dans var det tyvärr många som dansade hem, kanske för att få veta vem som åkte ut i Let’s Dance-tävlingen på TV. Förhoppningsvis dansade i alla fall alla hem på lätta ben i den sköna majkvällen efter en trevlig kväll.

Ginger Jureskog

SPF Stockholm
Publicerad 2013-05-30
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas