SPF Tingvalla 40-årsjubilerade!
Landet runt | SPF Värmland

SPF Tingvalla 40-årsjubilerade!

SPF Värmland
Publicerad 2011-11-01

SPF Tingvalla i Karlstad firade den 7 oktober 2011 sitt 40-årsjubileum. Föreningen bildades alltså 1971 och är Värmlands äldsta och största förening med för närvarande 460 medlemmar.

Festen inleddes med en värmlandsbuffé och med öl och vin till denna blev det en hög stämning redan från början.
Ordförande Olle Andersson hälsade alla välkomna och presenterade kvällens program, där han utlovade en del överraskningar.

Erik Norrhem, tidigare ordförande, höll ett historiskt kåseri, som började med svenska kungar och drottningar men även handlade om utländska personligheter och till slut landade med berättelser från Karlstad.

Distriktsordförande Jan Rülcker tackade för inbjudan till festen och bidrog med historier från sin hembygd Arvika och de välkända bröderna Eriksson, både Christian och Elis. Han påpekade att den sociala samvaron är viktig inom SPF och tackade för alla de aktiviteter och den verksamhet, som pågått inom SPF Tingvalla under de gångna 40 åren.

Han framhöll också den yttre verksamheten inom SPF, där man på förbundsnivå arbetar med frågor som pensioner, skatter och allmänna livsvillkor för pensionärer.

Jan Rülcker gratulerade SPF Tingvalla genom att överlämna blommor och diplom samt önska föreningen lycka till i fortsättningen. Han fick också uppdraget att överlämna silvernålar och en bok till fem medlemmar, som gjort extra insatser inom olika verksamheter.

Det gällde Anita Ferdfeldt, som i många år varit ledare för litteraturcirklar och Kerstin Garpelin, som ansvarat för bridgespelet. Dessutom tre medlemmar som på senare år gjort stora insatser inom styrelsen, nämligen Birgitta Jähnke, Rolf Åkesson och Gun Örnborn

I programmet stod en rubrik med ”känd revyartist” och det visade sig vara Margit Eklund och Inger Falk-Andersson, som först uppträdde som Luciatärnor och sjöng en klagosång att de aldrig blev valda till Lucia trots sina ansträngningar!

Därefter kom Charlotte Perelli, gestaltad av Margit Eklund i silverlamé och nätstrumpor och sjöng ”Tusen och en natt” med texten ”Take me to haven” precis som det lät, underbart framträdande och stormande applåder!

Sist presenterades en utförlig jubileumsskrift med sammanställning och många fina bilder från de gångna 40 åren och med en vacker vy över Karlstad som omslagsbild, målad av Erik Norrhem. I redaktionen för framtagning av skriften hade deltagit Mårten Andersson, Gunnel Hansson, Erik Norrhem och Rolf Åkesson.

Orkestern ”Senior Swing Seven” hade hela kvällen underhållit med musik under maten och i olika pauser och som avslutning spelade de upp till dans och många tog chansen att avsluta en fantastisk kväll med motion under festliga former.

Text: Gunnel Hansson
Bilder: Olle Andersson Rolf Åkesson

Vill Du läsa jubileumsskriften gå in på fliken ”Jubileumskrift” på Hemsidan

SPF Värmland
Publicerad 2011-11-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas