SPF Trosa – 30-årsjubiléum
Landet runt | SPF Södermanland

SPF Trosa – 30-årsjubiléum

SPF Södermanland
Publicerad 2012-11-27

Den 29 december 1982 finns bland pressklippen en artikel under rubriken ” Ny förening för pensionärer i Trosa” – det som blev SPF i Trosa.
Det hela började med att två gamla officerskamrater under en middag tyckte att Trosa var en vit fläck på pensionärernas karta, och bestämde sig för att försöka bilda en lokalförening. Den 17 november 1982 bildades så en interimstyrelse med Arne Sannergren i spetsen.
Många möten och många jubiléer har hållits sedan dess. Den senast var 17 november i år då SPF:s medlemmar var inbjudna till en
jubiléumsfest för att fira föreningens 30-årsdag. De 115 gästerna bjöds på välkomstdrink och mingel innan man satte sig till bords. Vackert dukade bord och fina blomsterarrangemang satte extra prägel på festen . Föreningens ordförande Gerd Hellström hälsade alla hjärtligt välkomna och då speciellt distriktets ordförande Lars Lamberg med fru. Lars Lamberg höll så småningom ett fint hyllningstal och överräckte en gåva till föreningen.
Kvällen bjöd på varierande underhållning.  Bl.a. fick man lite historik till den visa som skrivits för 20-årsjubiléet och vilka
personer som medverkat då. Den sjöngs sedan som allsång tillsammans med en för dagen nyskriven visa.
Föreningens linedansgrupp fick lite extra motion efter den myckna maten, då den genomförde sitt uppskattade program. Till sist och inte minst den härliga orkestern ”Ekströms blandning”, som spelade härliga svängiga låtar från 30- och 40-talet. De hade också en halvtimmes uppträdande innan dansen, som avslutade en trevlig kväll.

Gull-Maj Skog

SPF Södermanland
Publicerad 2012-11-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas