SPF Värmdö aktiva inför valet 2014
Landet runt | SPF Stockholm
Foto Åke Storm

SPF Värmdö aktiva inför valet 2014

SPF Stockholm
Publicerad 2014-09-01

Redan under hösten 2013 ordnade SPF Värmdö utfrågning av parvis inbjudna lokala politiska företrädarna i Värmdö. Nu den 21 augusti har vi haft en hearing där samtliga partier deltog. Detta var ett samarrangemang mellan SPF och PRO, som vi driver under benämningen Samhällsgruppen för pensionärerna i Värmdö. I denna grupp, som också föreberett frågor inför mötet, ingår de som även representerar pensionärerna i kommunala pensionärsrådet KPR. Mötet genomfördes på Gustavsgården, som är ett av kommunens äldreboende, där också Föreningen Guldkanten har sin huvudsakliga verksamhet.

Samtliga tio partier var representerade, och även partier vi aldrig hört talas om medverkade under två timmar. Ett hundratal pensionärer från SPF och PRO fanns också på plats för att ställa sina frågor och lyssna på vad politikerna vill göra för oss pensionärer under nästa mandatperiod.

Iréne Bierfeldt, verksamhetsansvarig för Föreningen Guldkanten, var en kompetent moderator, som fick talarna att hålla tiden med hjälp av sekreterare Gunilla Strömberg, som använde ett tidur för att hindra pratglada politiker att ta för mycket tid. Samtliga partier fick först presentera sitt äldreprogram för kommande mandatperioden. Därefter ställde Pensionärsföreningarnas representanter i KPR sina frågor om planering av äldreboenden, trafikfrågor och tillgänglighetsfrågor samt frågor om äldreomsorg och biståndsbedömning. De politiker som kände sig manade fick möjlighet att besvara frågorna. Därefter fanns tid för en öppen frågeomgång. Många tog denna möjlighet att få svar på sina egna frågor. Föreningen Guldkanten och pensionärsföreningarna kan vara nöjda med arrangemanget. Vid detta tillfälle fick samtliga partier en bra möjlighet att berätta vad man vill satsa på för oss äldre, om man hamnar i majoritet i kommunalvalet. De fick också möjlighet att höra vad vi pensionärer tycker är mest angeläget.

Gunilla Bjärås ordförande SPF Värmdö

 

SPF Stockholm
Publicerad 2014-09-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#9
senioren-nr-9
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Kjell Bergqvist står upp för sig själv- och andra
  • Många vägar till nya vänner
  • Kommunen svek -SPF Seniorerna ryckte ut

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas