SPF Värmland på golfresa till fantastiska Costa Navarino i Grekland
Landet runt | SPF Värmland
Puttning på hål 18 The Dunes Course

SPF Värmland på golfresa till fantastiska Costa Navarino i Grekland

SPF Värmland
Publicerad 2013-11-21

Veckorna 44 och 45 reste ett antal golfande SPF-are till Grekland för att njuta av härliga golfbanor och fin kultur. Resan som anordnades av Golf & Culture i Karlstad gick till femstjärniga Westin Hotel i Costa Navarino, ca 5 mil utanför Kalamata. När vi landade i Kalamata tog oss bussen på en väl så slingrig väg till golfresorten varefter vi inkvarterades i våra fina rum med havsutsikt.

Golfen spelades på 2 golfbanor med mycket hög kvalitet och fantastiska vyer mot både hav och berg, banorna kantades dessutom av flera hundra år gamla olivträd, alla prisade banornas kvalitet och den service vi bjöds på av trevlig personal både på banorna och på hotellet.

De som åkte första veckan fick njuta av strålande sol och bad i havet, andra veckan var det sämre, med regn och åska i 4 dagar, men tack vare de höga bergen runt om gick det att genomföra de flesta golfrundorna, även om man fick bryta spelet ett par gånger, för att fortsätta när vädret lugnat ner sej. Man få se det som en särskild upplevelse med så många dagar av åska vilket var ovanligt även för den fasta befolkningen.

Kalamata är ju berömt för sina goda och fina oliver, så en guidad tur till en olivodling var ju ett måste. Villa Olivia en olivlund nere vid havet dit utflykten gick, drivs av ett par svenskar Annette och Kurt. Vi fick ta del av hur man sköter olivträden under årets olika säsonger, hur skörden går till och hur oliverna förädlas på olika sätt. Mycket intressant och jag kan lova att oliverna var underbart goda. Utflykten gick även till den pittoreska staden Koroni där vi fick ta del av stadens mångåriga historia.

Den grekiska maten är både näringsrik och god, olivoljan förhöjer smakupplevelserna och är dessutom hälsosam på många sätt. En grekisk sallad på hemmaplan i Grekland är ett måste.

Efter alla upplevelse gick så färden hem till Sverige igen, tiden går alltför fort när man åker på en aktiv resa som ju golfresor alltid är, inte många lediga stunder, men mycket motion och trevlig social samvaro med oftast tidiga mornar, men av något skäl vaknar man tidigare ju äldre man blir, så det är alltid roligt att veta att man har en härlig golfrunda att se fram emot när man vaknat.

Hoppas vi kan ordna en resa även under 2014, information kommer då att finnas på vår lokala hemsida för SPF Värmland.

Lena Lidén Golfombud för SPF Värmland

SPF Värmland
Publicerad 2013-11-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas