SPFs  allsångscirkel har haft avslutning för år 2014
Landet runt | SPF Östergötland
Foto: Göran Svensson

SPFs allsångscirkel har haft avslutning för år 2014

SPF Östergötland
Publicerad 2014-12-08

Idag pratas det mycket om social samvaro och aktiviteter för äldre, t.o.m skrivs ut på recept, t.ex sång och musik. SPF Boren Borensberg lever upp till detta sedan länge.

SPFs allsångsgrupp startade februari 2009, som ett samarbete mellan Svenska kyrkan och SPF Boren, första sammankomsten kom 26 personer.  I och med samarbetet med kyrkan, kyrkan står som bekant öppen för alla, så var också ickemedlemmar i SPF välkomna.  Kyrkans ledning såg det som en positiv verksamhet och stöttade fullt ut.

I dag har verksamheten vuxit till den största verksamheten, efter månadsmötena, inom SPF Boren. I genomsnitt har det varannan vecka samlas ca 70 pers för att sjunga ett par timmar, inkl kaffepaus, och ha en trevlig onsdag em i Björkhällakyrkans samlingsal, avslutningen drog 80 personer vilket innebar i sort sett fullsatt.

Allsång kräver ledare och musiker för att det ska bli något, inom SPF finns egna förmågor som spelar och leder allsången.  Musiken består av sex musiker; två dragspel, piano klarinett, gitarr och bas.

Anita Andersson och Barbro Olofsson är två allsångsledare som kan få vem som helst att sjunga, även dom som aldrig gjort det förut.

Det finns ett flertal ensamma människor som har allsången och SPFs månadsmöten som sitt sociala nätverk och kommer ca 60- 45 min före start för att umgås och träffas. Medlemmar som har svårt att ta sig till allsången, har färdtjänst eller hämtas av någon granne.

Frågar vi deltagarna vad dom tycker får man svar som;

-”Det är det roligaste vi kan vara med  på.”

– ”Det känns som en stor familj, man går hem med ett leende, även om det känns motigt att gå ut när det kanske regnar eller snöar.”

Cirkelledare är Arnold Arvidsson, vi ska inte glömma frun, Anita, som gör ett jättejobb i köket tillsammans med övriga, som bakar och kokar kaffe.

Musiker är; Margareta Enghed piano; Göran Svensson och Weine Johansson dragspel; Kurt Anneberg klarinett; Karl-Olov Häggberg bas; Ronny Pettersson bas och gitarr.

 Text Göran Svensson 2014-12-04

SPF Östergötland
Publicerad 2014-12-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas