SPF:s Musikcafé 6 oktober blev stor succé
Landet runt | SPF Dalarna

SPF:s Musikcafé 6 oktober blev stor succé

SPF Dalarna
Publicerad 2013-10-07

Ett 60-tal medlemmar hade bänkat sig på Majstångsbacken för att lyssna till två inbjudna suveräna musiker, nämligen Mats Höjer och Sölve Olofsson. Börje Elofsson hälsade alla välkomna och särskilt välkommen till musikerna.

Mats Höjer berättade att vi skulle få lyssna till visor och melodier av Olle Adolphsson med underrubriken ”Min olle värmer mig”.Olle Adolphsson föddes i maj 1934 och Mats berättade att Olle började skriva visor redan under skoltiden. Olle hade även en gedigen utbildning på gitarr  och han var kompis med Sven-Bertil Taube och Beppe Wolgers.Det är många artister som sjungit in Olle Adolphssons visor, såsom Monica Zetterlund, Siv Malmkvist, Titta Sjöblom med flera. De flesta av oss kommer säkert ihåg  ”Slagsmålet på Tegelbacken” med Siv Malmkvist.Mats Höjer och Sölve Olofsson började med att spela och sjunga ”Signaturen Karlsson”, sedan kom ”Resan hem”, ”Okända djur”, ”Trubbel”  och ”Grön kväll i Margretelund” och många fler. Dessa musiker visade sig vara riktiga virtuoser på gitarr. De underhöll oss en hel timme och efter kaffepausen var det dags för ett melodikryss. Även detta blev mycket uppskattat. Sölve berättade att han har spelat med Olle Adolphsson. Olle avled i mars 2004 och ligger begravd på Ravlunda kyrkogård, bredvid Fritjof Nilsson ”Piraten”.

Bengt Johansson  skötte lottdragningen och Lars-Åke Hansson ”puffade” för aktuella resor. Börje Elofsson tackade musikerna för deras mycket uppskattade uppträdande. Ordförande Stig Sjöholm tackade alla för att de kom till Majstångsbacken och ett särskilt tack till musikerna för deras medverkan här på SPF.

Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2013-10-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas