Stig Oskars gruppmejl fixade bussen!
Landet runt | SPF Dalarna
Foto Stig Oskar Hellberg

Stig Oskars gruppmejl fixade bussen!

SPF Dalarna
Publicerad 2013-10-03

Visserligen hade Falubygdens Cinderella-kryssning med Leif Kronlunds orkester utannonserats i vårt medlemsblad SPF-Nytt och på vår webbplats – men när det bara var ett par dagar kvar till sista anmälningsdag berättade resekommittén att det var 25 anmälningar inkomna. Det var väl i och för sig bra men för att vi skulle kunna få en helt egen buss som körde direkt till båten behövde vi vara 30 stycken.

Då skickade Stig Oskar Hellberg ut ett gruppmejl och när anmälningstiden gick ut var vi 37 i stället för 25! (Har du själv inte anmält din epostadress – gör det med detsamma. En till två gånger i månaden får du ett gruppmejl med nyheter etc).

Och vilken buss vi fick! Den finaste jag någonsin åkt i, tror jag.

När vår chaufför Peter trixade oss fram till Cinderella (trixade är rätta ordet eftersom Folkungagatan delvis var avstängd pga ombyggnad) kom det några regnstänk. Om regnet fortsatte efter det att vi hade gått ombord kan nog ingen av oss svara på, vi var helt upptagna av att först äta och dricka och därefter spisa och dansa till Leif Kronlunds sjuttonmannaorkester.

Sjuttonmanna var kanske inte helt sant, det var sexton man och en kvinna Anita Berggren, allihop ledda av Leif Kronlund. Om avsikten med resan var att göra ett inlägg i debatten om det svenska pensionssystemet och hur länge vi ska arbeta innan vi går i pension vet jag inte – men orkesterledaren var 82 år. Dessutom enligt egen utsago mycket piggare än vid föreningens resa för två år sedan. Anledningen var att han börjat promenera i skogen, det gjorde susen.

Hur länge orkestern fortsatte att spela vet jag inte, vi gick och la oss i ”vettig tid”. Men under hemresan dagen därpå var de i full fart igen. När vi hade spisat färdigt gick vi och spisade annat i restaurangen. Kan man ha bättre lunchutsikt än Stockholms skärgård passerande förbi i solsken? Alla sommarstugor längs Furusundsleden, längre in grosshandlarvillor, Saxarfjärden med Glas-Kalles grav och Lilla Skratten, Trälhavet och Oxdjupet osv.

Gunnar Trued höll ordning på oss (och redovisade att av hundra platser till julbordsresan med Birka Paradise den 3-4 december var redan 82 bokade!), chauffören Peter körde föredömligt och det var bara en av oss som tog fel väska vid avstigningen!

Se fler bilder här: http://www.spfpension.se/content.asp?nodeid=125072

Text Bo Bävertoft, foto Stig Oskar Hellberg

 

SPF Dalarna
Publicerad 2013-10-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas