Landet runt | SPF Västerbotten

Surströmming och Kung Bore

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-10-05

Hörnefors. Ordförande Christer Fredriksson kunde hälsa drygt 90 personer välkomna när SPF Seniorerna Sydporten bjöd in till surströmmingsfest i Hörneforsgården. Annonserad underhållare hade meddelat förhinder, vilket ledde till en febril jakt på ersättare. Karl Bore Karlsson från Strycksele, med artistnamnet Kung Bore, blev en värdig ersättare och visade sig vara en estradör och mästare i att spela gitarr, sjunga och berätta. Han kom med underfundiga kommentarer på dialekt, ihopvävda med sånger av bl a Owe Törnqvist, Beatles och Povel Ramel samt limerickar, både egna och andras. Hans textöversättning från engelska till svenska och hans mellanspel på serbokroatiska bidrog till uppsluppen stämning. Surströmmingen med tillbehör smakade förträffligt och måltiden varvades med underhållning och allsång. Till kaffet bjöds gästerna på en kaka som Britt-Marie Forssén bakat.

Christer Fredriksson berättade om de gåvor som vi skänker till Operation Smile från föreningens däckbyteshjälp höst och vår. Barn med läpp- käk- eller gomspalt har lika stort behov av att få leka, skratta och bli kramat som vilket annat barn som helst. Christers idé och vädjan var att även vi som byter bildäck själva, kan lämna en 100-lapp till någon i styrelsen för vidarebefordran till Operation Smile, så att fler barn kan få ett drägligt liv och inte behöva gömmas undan.

Information lämnades om aktuella reseplaneringar. Festen avslutades med dragning i lotterierna, medväl såväl traditionella som skänkta vinster.

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-10-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas