Swingmusik i Bjärred
Landet runt | SPF Skåne

Swingmusik i Bjärred

SPF Skåne
Publicerad 2012-04-17

För ett par år sedan starades en studiecirkel inom ”SPF Gamla Bjered”, som har sitt fäste i Bjärred, inte så långt från Lund.
Studiecirkeln var inriktad på att spela s.k. swingmusik och döptes till ” En ton i taget” och det kan ju vara en bra slogan för en orkester.
Det tog ett par år för medlemmarna i cirkeln att bli så sampelta att man vågade sig på att framträda för publik. Till att börja med blev det mötena med SPF Gamla Bjered som ”drabbades”,
Besättningen var såpass stor att det var svårt att skaffa fram noter och dessutom var den musikaliska bakgrunden väldigt olika bland medlemmarna.
Detta ledde till att en grupp av medlemmarna bildade en fristående orkester, som fick namnet ”Bjereds Swing Band”.
Nu kunde man koncentrera sig på att finslipa repertoaren och den fick tyngdpunkten på musik från den gyllene swingepoken. Stora delar av orkesterns repertoar bygger på melodier från de stora namnen som Duke Ellington, Count Basie och Glenn Miller.
Reklamen har hittills skett via ryktets vingar och i år har orkestern framträtt på flera SPF föreningar i närheten av Lund samt på Lunds Kommuns träffpunkter för äldre.
Den musik orkestern spelar väcker synbarligen minnen från ungdomens dagar hos åhörarna, som gärna tar en svängom till de odödliga melodier, som var den tidens dansmusik.
Orkesterns genomsnittsålder är cirka 75 år, men musiken känner inga gränser, så vi bryr oss inte vad det står i prästbetyget.
Keep swinging!

SPF Skåne
Publicerad 2012-04-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas