The King på Folkets hus
Landet runt | SPF Skåne

The King på Folkets hus

SPF Skåne
Publicerad 2013-06-03

Undrar om inte många började leta bland sina undanstoppade vinylskivor när de kommit hem. För det verkade som om publiken inte hade hört nog, ens när ”Love me tender” klingat ut. Så säkert snurrar det mer än en Elvisplatta runt om i stugorna under sommaren. Hittar ni inte plattorna, så finns det massor att lyssna på via YouTube!

Men låt mig börja från början; till dånande toner drog showen igång med inledningen till ”Also sprach Zarathustra”. Elvis, alias Thomas Lindberg, gjorde entré, med det rätta darret på både röst och ben, och klädd i riktiga Elvis-kläder. I ett rasande tempo blev det sedan den ena gamla hitten efter den andra; ”Blue suede shoes”, ”Jailhouse Rock”, ”King Creole”. Jag undrar om inte en eller annan dam då drömde sig tillbaka till när det begav sig. Karin Näslund hade till och med hört och sett Elvis live! Så ”The way you look tonight” satt bra. För herrarnas del var det nog mest saknaden av Elvis-frisyren. Vi är ju inte så många som har hår nog till detta nu längre. Applåder och visslingar ackompanjerade ”Just a gigolo”, ”All of me”, ”New York” fast då hade Elvis blivit trött. Trötta var i alla fall inte Siv Frisk och Yvonne Andersson. De dansade av hjärtans lust, som ett par riktiga buggartjejer. Säkert spratt det i benen hos flera andra. Ulla Hallberg, var i alla fall på god väg, av klädseln att döma.

”Anthem” ur musikalen Chess, som final, fick förmodligen många att känna av den berömda ”ståpälsen”. Strålande framfört! Så strålande att Thomas avtackades med stående ovationer! Och en guldkasse av Urban. Visste ni inte om det så är Thomas sångare i en av Sveriges mest populära dans-orkestrar, Wizex.

Ja det var en riktigt festlig och uppskattad final på vårens månadsmöten!

SPF Skåne
Publicerad 2013-06-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas