Tjustbygdens Nobelmiddag
Landet runt | SPF Kalmar
Eleganta damer

Tjustbygdens Nobelmiddag

SPF Kalmar
Publicerad 2014-12-12

”Nobelmiddag! med SPF Tjustbygden på Vallonen i Överum.
I hallen till Vallonen minglade gästerna till julmusik och ett glas porlande dryck och beundrade varandras kreationer. Jag tror inte att det var någon som inte ansträngt sig att hitta något extra festligt att förgylla eftermiddagen med. (se bilder) En av damerna bar en klänning som var 43 år gammal och hon hade fått låna en glittrig bolero av sin svärdotter. Alla var så fina och vi återfann två frackar bland alla mörka kostymer,och medaljer på herrarnas bröst saknades inte heller.

Vår ”ständige”sekreterare Johnny Pettersson hälsade högtidligt Hans Majestät Konungen (på bild visserligen) och dagens honaratiores och den samlade allmänheten  välkomna till dagens 3-rätters middag. Varmrätten var beställd men – förrätten Toast Skagen, efterrätten en Panacotta och den underbara gräddtårtan till kaffet hade de oefterhärmliga festfixarna och tillikes serveringspersonal själva tillagat. Vilka begåvningar vi har i i föreningen.

Nu det serverades annat än lekamlig spis. Inge Danielsson från Ingatorp spelade en vilsam middagsmusik – med bara små avbrott,då han tillät sig att dela vår måltid. Han visade prov på dansmusik också så småningom, och den inleddes med Wien mina drömmars stad.
Hans Åhlund (”gammal” rektor på folkhögskolan i Gamleby) berättade om Nobel, hans liv, uppfinningar och vad som blev av hans donation till Nobel-priset.

Ivar Svensson ordf. i föreningen delade ut alternativa Nobelpris. Rose-Marie Svensson Gränsman fick Fredspriset för sitt utomordentliga arbete med medlemsregistrering och övrigt mottagande av dessa. Ekonomipriset gick till Anne-Marie Sjöblom – vår kassör – och ingen som känner hennes arbete betvivlar anledningen till detta. Sist men inte minst fick vår fantastiska sekreterare Johnny Pettersson Litteraturpriset för sina protokoll som framtiden kommer att läsa med välbehag.

Dagen var inte slut för det – när jag gick hem var dom flesta kvar och slog en sula på parketten. Men jag tror nog att det tog slut ganska snart om inte den käre spelemannen  har Herkules-uthållighet.”

Cristina Weyde

 

 

 

 

 

 

 

SPF Kalmar
Publicerad 2014-12-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas