Töreboda underhölls av värmländsk trubadur
Landet runt | SPF Skaraborg

Töreboda underhölls av värmländsk trubadur

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-03-15

Den 5 mars var det månadsmöte med underhållning av den värmländske trubaduren, poeten och underhållaren Rune Blidh. SPF-arna fick lyssna till Runes egna visor blandat med andras också. Han sjöng bl.a. Frykdalsdansen nr 2 ”Dansen går på grönan äng”. Han sjöng också några av Gunde Johansson tonsatta Dan Anderssons dikter såsom ”Gunnar Vägman”, ”Jag skall gå genom tysta skyar” ur diktsamlingen Den hemlöse samt Gundes egen välkända ”Torparvisa”.

Han bjöd också på flera små dikter och historier bl.a. följande. ”En man ringde sjukkassan och anmälde att han ville sjukskriva sig för magsjuka. Damen på sjukkassan svarade att hon skulle skicka papper varpå mannen svarade att det är inte så bråttom för vi har ett några rullar kvar”.Rune tackades med en varm och lång applåd.

Ordföranden informerade sedan om att vid nästkommande möte blir det vårfest och tillika 25-årsjubileum. Vidare kommer det att arrangeras en liten datakurs i vår med temat: Hur använda Internetbanken? Därefter avsmakades kaffet och sedan testades lyckan i de sedvanliga lotterierna. Av sorlet i lokalen under fikat att döma tycktes alla trivas bra.

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-03-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas