På kick-off i Värmland
Landet runt | SPF Värmland

På kick-off i Värmland

SPF Värmland
Publicerad 2012-08-22

Torsdag den 16 augusti 2012 ordnade SPF Värmland en Kick-OFF –dag och SPF Bro i Kristinehamn hade åtagit sig att arrangera detta, vilket de gjorde med den äran! De hade genom kontakter med SMHI ordnat ett underbart sommarväder till skillnad mot de regniga dagar som varit  tidigare och det var cirka 125 deltagare från hela länet som trivdes i solskenet.

Föreningens ordförande Vilmar Torneborg hälsade alla välkomna och informerade om dagens aktiviteter och hoppades på en bra dag med gemenskap och trevlig samvaro.
Därefter kom  turistchefen  Mats Öhman, som berättade om vilken fantastisk stad de lever i och hur mycket det händer i Kristinehamn.
De senaste åren har turismen och näringslivet utvecklats mycket positivt, man har byggt badhus, ishall, tennishall med mera. Kulturen i Kristinehamn är också framträdande, han hänvisade till Picasso-skulpturen, fartyget Bojorten och Museet på Mariebergsområdet.

Arrangemangen ägde rum på friluftsgården Hultet, som drivs av Kristinehamns Orienteringsklubb och Roland Öhman berättade  att de lagt ner mycket arbete med att förvandla en gammal bondgård till dagens friluftsområde med elljusspår, bastu och samlingssal.

Aktiviteterna inleddes därefter med ”Hjärnkoll”, en frågesport som ordnas inom alla SPF-distrikt i Sverige och  kommer att avslutas med stor riksfinal i  november. Det var sju lag som ställde upp och det var många kluriga frågor, som skulle besvaras inom en minut och det är inte alltid lätt att tänka snabbt!
Det var inalles 16 frågor och vinnare blev Arvika med 13 rätt och de andra lagen följde därefter med mellan 8 – 11 rätt så det var en intensiv kamp.

Alla gick därefter ut i solskenet och ägnade sig åt de aktiviteter, som fanns.
De flesta gick tipspromenad på c:a 1 km med kluriga frågor där också och sedan kunde man ägna sig åt att kasta pil och kubb, spela krocket, badminton och boule samt titta på fina husbilar från Nordic. Det fanns också möjlighet att lära sej hjärt-lungräddning och Kerstin Erlandsson hade flera villiga offer som ville pröva på. I ett av tälten fanns  dragspelare och sångledare från Brosångarna, som satte igång allsång, som hördes över hela området.

Det blev så småningom dags för lunch och där fanns ett fantastiskt gäng, som gjort hemlagade  potatisgratänger och till det  kassler med grönsaker och sallad samt nyponsoppa och kaffe efteråt, alla blev verkligen mätta och nöjda.

Efter ytterligare några timmar med aktiviteter samlades vi för avslutning och prisutdelning för tipspromenaden, som vanns av Ingrid Andersson, Tingvalla som hade svarat rätt på alla 12 frågorna och fick ett presentkort från Vuxenskolan. Där fanns också ett antal som hade haft 11 rätt och de fick också fina priser förutom äran och applåder.

Distriktsordförande Jan Rülcker tackade Kristinehamnsföreningen för deras insatser under dagen och var imponerad av arrangemangen. Han påpekade vikten av att ordna gemensamma aktiviteter för SPF-medlemmar i hela länet och hoppades att det skulle bli en ny tradition att ordna en Kick-OFF dag och efterlyste  någon annan förening, som ville åta sig uppdraget nästa år.

Dagens avslutades med ett stort kaffebord med jag tror sju sorters kakor, som allt var hembakt av den duktiga  ”kökspersonalen”, som jobbat hårt hela dagen och ska ha stort tack och uppskattning för det.

Antecknat av Gunnel Hansson

SPF Värmland
Publicerad 2012-08-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas