Utflykt i Äppelriket på  Österlen
Landet runt | SPF Skåne

Utflykt i Äppelriket på Österlen

SPF Skåne
Publicerad 2013-10-07

Utflykten företogs med bussar med 57 medlemmar till den numera berömda Äppeltavlan i Kivik på Österlen. Kivik är känd för många saker men höstens skördefest är den mest kända i sitt slag. Äppeltavlan  är i sig ett stort jättekonstverk och har under de senaste 26 åren varit ett stort turistmål för många personer. Man räknar med att mellan 25.000 – 30.000 besökare kommer för att årligen bese äppeltavlan.  Konstnären heter Emma-Karp Lundström.

Årets äppeltavla har Adam och Eva i Paradiset som motiv. Äppeltavlan är till sin storlek 108 kvm  och innehåller  35.000 äpplen som har satts upp på 70.000 spikar. Den kan beses under 4 –5 veckor beroende på väderleksförhållandena.

Våra äldre medlemmar uppskattade verkligen besöket i Kivik den 3 oktober som förgicks av en smakfull lunch till nostalgiska dragspelstoner. Besöket avlutades med ett besök på Kiviks Musteri där det inhandlades olika slag av äpplen och de produkter som fruktodlarna verkligen kan bidra med på Österlen.

Denna resa ger en verklighetsbild över hur man med enkla medel i en SPF-förening kan glädja ett antal personer att komma ifrån vardagen och uppleva något extra positivt.

Text: Bengt Löfqvist

SPF Skåne
Publicerad 2013-10-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas