Vandringen till Skuruhäll 3 november
Landet runt | SPF Dalarna

Vandringen till Skuruhäll 3 november

SPF Dalarna
Publicerad 2015-11-11

Jag visste inte att man är bara förkyld om man är inomhus! Igår kväll var jag riktigt hängig – när vi gick idag var jag pigg – och när jag kom hem börjar näsan rinna, lätt huvudvärk, förkylt alltså! Hu konstigt som helst!

Vi blev 18 personer från SPF Seniorerna Falun som vandrade idag – rekord. Vi startade vid kyrkogården i Korsån, som ligger mycket vackert vid Lila Logärden. Sedan vandrade vi ”fiskarstigen – som trampas upp av fiskarna” runt en stor del av sjön.

Därefter blev det 1 300 m väg – en stor del längs stranden på den stora sjön Hyn. Men sedan var det dags för den tuffa delen av vandringen. 1 200 m, visade det sig vara, upp till röset uppe på toppen. Det tog oss drygt 40 min i obanad, stenig, ibland riktigt vacker terräng.

Egentligen ingen som klagade, men det var lång tvekan på vägen innan alla vågade börja klättra in i skogen. En hel del svettiga ansikten på vägen upp. En kommentar: ”Det är när det är riktigt djävligt, som det blir bra minnen”. När vi väl kom upp hade vi verkligen gjort oss förtjänta av det medhavda fikat.

Sven-Christer Kihlén berättade för oss om OK Skuruhäll, som var en tävlingsklubb, som Korsnäs och Karlsbyheden startade för att få ihop bra kavlelag, men som blev ganska kortlivad.
Runt röset var det markerat var de olika kommunernas gränser gick in mot ”fyr-riks-röset”: Hofors, Hedemora, Säter och Falun.

Vandringen hem tog oss bara lite drygt en timme. Lite obanad terräng till att börja med, men sedan blev det bara bättre efterhand. Hela sträckan blev 8,7 km, som vi tog oss 3 timmar och en kvart att gå.

Jag upplever att de flesta var riktigt nöjda med dagens vandring – vi hade ju ett sagolikt väder den 3 november. Lennart Westman kände bara en av oss i morse – mig, men när vi åkte hem hade han lärt känna flera av vandrarna och tom förhandlat om ett köp av en tavla av Falugrafikerna. Det var fler som var med för första gången: Rigmor och Thomas, Anna-Maria och Tor, Anna och Sven-Christer – kul!

Nästa tisdag samlas vi samma plats, samma tid – Lugnetparkeringen kl 9:00. Med största sannolikhet blir det delar av Olpersvägen, Trollberget och Nyfäbon en bit bortom Hillersboda.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Klicka här för att se fler bilder.

Vi ses
Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2015-11-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas