Vårstart i Leksand
Landet runt | SPF Dalarna

Vårstart i Leksand

SPF Dalarna
Publicerad 2015-01-28

Årets första månadsträff med SPF Leksand samlade när 90 medlemmar. Bland dem kunde ett 20-tal nya medlemmar hälsas välkomna. Som alltid vid första träffen delades vårens program ut. Stommen i programmet är månadsträffarna med skiftande innehåll kompletterat med bland annat fysiska aktiviteter, promenader, lunchträffar, resor och utflykter.

Traditionsenligt hade Stig Jakobsson ställt samman ett bildspel över det gångna årets verksamhet. Kavalkaden blev mycket uppskattad, inte minst därför att alla medlemmar inte kan vara med i alla begivenheter men får på det här sättet ända möjlighet att delta.

Lovisa Målare från Studieförbundet Vuxenskolan informerade om vårens aktiviteter och kurser som kan komplettera SPF-arnas eget program.

Att bli äldre innebär ofta att få ta hand om och vårda en nära anhörig. För att orka med detta finns i socialtjänstlagen en tvingande bestämmelse om så kallat anhörigstöd. Vad Leksands kommun har att erbjuda av sådant stöd berättade Katarina Leander om. Katarina är kommunens samordnare av anhörigstödet.

Text & bild: Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2015-01-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas