Vasaloppsmärken bytte ägare i regi av samlarklubben på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Vasaloppsmärken bytte ägare i regi av samlarklubben på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2014-03-07

Två glada musiker, Bertil Skeri och Stig Nilsson, underhöll i en halvtimme före mötet med flera kända låtar på dragspel och fiol.Medlemmarna fick lyssna till ”typisk” Vasaloppsmusik, härliga valser och de avslutade med Gunnar Vägman. Ett  60-tal förväntasfulla medlemmar hade kommit för att byta eller sälja sina Vasaloppsmärken.

Lars-Åke Hansson inledde sedan mötet med att hälsa alla välkomna till Samlarklubbens möte. Därefter överlämnade han mikrofonen till Lennart Wärmell, som berättade att han för länge sedan besökte Dalarna och blev väldigt förtjust i landskapet. Han bor också här sedan många år tillbaka och har även spelat dragspel på många olika platser i Dalarna. Wärmell talade om för oss att det är han som skrivit låten ”I fädrens spår för framtids segrar” och som han även sjöng a capella för medlemmarna. Han drog även en historia ifrån Färnäs. Lars-Åke Hansson tog sedan över mikrofonen och berättade att Samlarklubben bildades 1994 i samarbete  med Rolf Hammar och Ragnar Lannerbro.Vi fick veta att det finns en komplett samling av Vasaloppsmärken i Vasaloppets hus. Det första märket, 1922, var bara en papperslapp, men den hade järnhandlare Modin ett exemplar av. Han använde det som bokmärke i sitt hem. Det är denna lapp som finns på utställningen i Vasaloppets hus. Lars-Åke visade bilder och berättade om många av Vasaloppssegrarna. Det nämndes namn såsom, Anders Ström,  Nils”Mora-Nisse” Karlsson, med sina 9 segrar, Lars-Arne Bölling, Lasse Frykberg, Staffan Larsson och Henrik Eriksson.

Lars-Åke fortsatte sedan med att tala om vilka resor som var aktuella samt  ”puffade” även för mötet den 23 april som kommer att innehålla ett gäng ifrån gamla Morarevyer. Mötet avslutades med lotteridragning.

/Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-03-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas