Vilken resa!
Landet runt | SPF Dalarna

Vilken resa!

SPF Dalarna
Publicerad 2014-08-26

Falubygdens Norge-resa: I sanning en intressant resa. Vilken resa! Vilka upplevelser! Vilka trevliga medresenärer! Så lät det när vi klev av bussen vid hemkomsten. I bussen hade dessförinnan Ingalill Bergwall tackat vår allkunnige reseledare Rune Lemon som tänkt på allt för att vi bekvämt skulle få rum och mat samt vår chaufför Peter Svensson för den säkra färden på Norges smala och branta vägar. Han körde oss 206 mil som passerade genom 86 tunnlar. Längsta tunneln är 24,5 km lång!

Resans höjdpunkter kan variera utifrån var och en resenärs intressen. Omnämnas måste den guidade turen i Bergen, besöket hos Edvard Griegs bostad och hans grav i bergväggen, turen på Flåmbanan som tog oss upp 863 meter till kanten av snöklädda bergstoppar och besöket till glaciären Briksdalsbre.

Referentens egen största behållning av resan var upplevelsen av att som passagerare kunna uppfatta fjällböndernas tillvaro. Hur klarar de av ett jordbruk i dessa superbranta sluttningar långt upp på fjällkanten? Och hur klarar de av att underhålla alla byggnader så oklanderligt. Min slutsats är att de i generationer har fått lära sig att noggrannhet är ett måste för att överleva under dessa betingelser.

I sanning en intressant resa tycker referenten Eric Nirs.

Se fler bilder här.

Text Eric Nirs, foto Ingalill Bergvall

SPF Dalarna
Publicerad 2014-08-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas