Vinprovning
Landet runt | SPF Västerbotten
Foto Colourbox.

Vinprovning

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-03-24

SPF Sydporten hade bjudit in till vinprovning i Hörneå bygdegård, som fylldes med 54 vetgiriga och förväntansfulla gäster. Italien var temat för kvällen både vad gäller vinerna, dukningen och kommitténs klädseldetaljer.

Gästerna fick föra vintestningsprotokoll över tre olika viner med utgångspunkt från synen, färgen, doften och smaken. Deltagarna fick tips om olika etikettregler, till exempel att luta glaset för att se färgnyanserna, att rotera vinet i glaset för att lättare känna doften, att dofta i glaset och låta dofterna komma upp sakta i näsan och en rejäl klunk i munnen ska bekräfta vad vi redan känt i doften. Deltagarna fick även en kort föreläsning om kvällens viner och dess karakteristiska drag. Efter vintestningen serverades god mat, bordsvisor, tankenötter och tävlingar av olika slag.

Kvällens kommitté bestod av Inge Törnlund med fru Inger, Christer Nilsson med fru Birgit, Sten-Olov Brändström med fru Birgitta och Kurth Johansson med fru Karin. Gästen Ola Andersson framförde deltagarnas tack för en trevlig tillställning och en rungande applåd visade deltagarnas uppskattning för det arbete kommittén lagt ner. Vinprovning är inte en tävling, utan ett trevligt sätt att umgås. 

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-03-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas