Ädelostfyllda kycklinglårfiléer
Mat & Dryck | Recept

Ädelostfyllda kycklinglårfiléer

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06

350 gram kycklinglårfilé
50 g krämig ädelost
6 – 8 jordärtskockor
2 rödlökar
olivolja
salt och peppar

1 Tvätta (eller skala) och dela jordärtskockorna.
2 Skala rödlöken och klyfta.
3 Lägg jordärtskockorna i ugnsform med lite olivolja och salt och peppar.
4 Baka i 200 grader, cirka 20 min.
5 Fyll kycklingen med ädelost och “rulla” ihop, fäst med tandpetare om det är svårt att få rulladerna att hålla ihop.
6 Bryn kyckling runt om i stekpanna med lite olivolja.
7 Salta och peppra.
8 Placera rulladerna och rödlöken i ugnformen med skockorna och baka ytterligare 20 – 25 min tills kycklingen är genomstekt.

Av Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas