Bakad brie med aprikoser och hasselnöt
Mat & Dryck | Recept
Foto Colourbox

Bakad brie med aprikoser och hasselnöt

Ställ fram en kopp full av skedar så kan gästerna skeda upp läcker smält ost och äta direkt.

Publicerad 2008-01-15

5-10 portioner

1 brietårta (till exempel på 500 g)
1 påse torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
ev 1 msk flytande honung

1. Skär bort det vita »skalet« ovanpå osten men låt resten sitta kvar. Lägg osten i en ugnssäker form med låga kanter. Det är bara bra om formen är ganska trång.
2. Skär aprikoserna i bitar. Hacka hasselnötterna lätt, de ska bara delas en gång eller två.
3. Lägg aprikoserna på brieosten och strö till sist på nötterna och ringla eventuellt över honung.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter tills osten börjar smälta och bubbla lite i kanten.
5. Ställ fram en kopp full av skedar så kan gästerna skeda upp läcker smält ost och äta direkt. Focaccia eller neutrala kex passar också till.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.