Carpaccio med friterad kapris
Mat & Dryck | Mat
Foto: Karolina Olson Haglund

Carpaccio med friterad kapris

Carpaccio. Några tunna tunna skivor Oxfilé och lite friterad kapris, peppar, olivolja, citron och rucola. Lättlagat och lyxigt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-03

Oxfilé är dyrt, det går inte att komma ifrån. Men ibland hittar man det till extrapris – och fryst oxfilé är ofta billigare. Till den här rätten behöver man hursomhelst så lite kött att det inte behöver bli dyrt.

4 portioner
100 g oxfilé
1/2 dl olja till fritering
2 msk kapris
nymalen svartpeppar
rucola
citron

1. Frys in oxfilén i ca 1 timme så att den blir halvfryst. Alternativt ta ut en fryst oxfilé och låt tina i 1 timme. Skär tunna, tunna skivor av oxfilén med en vass kniv, och lägg upp direkt på portionsfaten.
2. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna. Lägg i kaprisen och fritera tills de får lite färg och blir en aning knapriga. Strö dem över carpaccion.
3. Kör ett varv med peppar-kvarnen och ringla lite olivolja över. Servera gärna med citron och rucola.

Recept och foto: Karolina Olson Haglund

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas