Ceasarsallad
Mat & Dryck
Foto Marcus Lawett

Ceasarsallad

Sallad med kyckling, knaprig bacon, parmesan och krutonger. Den perfekta sommarlunchen!

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-22

4 portioner

3 kycklingbröstfiléer med skinn
(eller motsvarande mängd lårfilé)
salt och nymald svartpeppar
2 paket bacon à 140 g
smör till stekning
250 g romansallad

Ceasardressing
1 ägg
7 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta i skivor
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
några varv med svartpeppar-kvarnen
0,5 dl neutral olja
1 dl riven parmesan

Krutonger
4 skivor surdegsbröd
Ca 1 msk smör

1. Koka ägget i exakt 3 minuter. Kyl det i kallt vatten.
2. Skrapa ur ägget i en skål och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät kräm. Häll i oljan droppvis under mixning och sedan i en stråle till en tjock majonnäs. Blanda ner parmesanen och eventuellt lite mer vatten.
3. Skär brödet i tärningar. Lägg dem tillsammans med smöret i en kall panna, värm upp pannan och låt bröden bli jämnt knaperstekta under omrörning.
4. Värm ugnen till 160 grader.
5. Stek baconskivorna knapriga. Lägg dem på hushållspapper, låt svalna. Bryn kycklingen i baconfettet och lite smör. Salta och peppra, lägg i en form. Låt steka klart i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
6. Lägg salladen i en bunke, blanda i dressingen. Skär kycklingen i skivor.
7. Lägg upp sallad, kyckling, bacon och några sardellfiléer på tallrikar. Toppa med brödkrutonger.

Recept: Tareq Taylor

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas