Cowboywrap med renskav
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Cowboywrap med renskav

Publicerad 2008-01-18

3 portioner

1 pkt renskav (ca 240 g)
olja att steka i
2 msk teriyakisås
1 tsk sesamfrö
1/2  grovhackad gurka
1 nypa salt
1 nypa socker
1-2 morötter
färska solrosskott eller ärtskott
3 stekta ägg

Tortillabröd

1. Stek renskav enligt förpackningens anvisningar. Tag bort från värmen och rör ned teriyakisås, strö över sesamfrön.
2. Hacka gurkan fint och lägg i en skål. Krydda med en nypa salt och en nypa socker och rör om.
3. Riv moroten grovt eller finstrimla den, (här kan man ha god hjälp av små gäster). Skölj solrosskotten.
4. Stek äggen i lite olja. (Malva här i reportaget har just lärt dig att steka ägg, därför ingår självklart stekt ägg morfars cowboywraps).
5. Ställ fram bröden och alla tillbehör och låt alla själva fylla sin tunnbrödsrulle efter tycke och smak.
6. Servera vatten eller mjölk till maten, eller fortsätt med äppeldrinken.

 

Text och recept Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas