Delikatesspotatis med varmrökt lax och dillpesto
Mat & Dryck
Färskpotatis med varmrökt lax och dillpesto Foto: Stefan Edetoft

Delikatesspotatis med varmrökt lax och dillpesto

Seniorens busenkla: Enkelt att laga - Gott att äta

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19

2 portioner

Potatisen smaksätts med en svensk pesto med dill. Gott med varmrökt lax och krispig gurksallad. Går även att servera med gräddfil och grönsallad. Tips! All rökt fisk är gott till potatisen med dillpesto.

1/2 kg delikatesspotatis

Dillpesto
1 knippe dill eller 1 paket fryst
1/2 citron, pressad saft
1 dl rapsolja
flingsalt och svartpeppar

Till servering
1/2 gurka
1/2 citron, saft och finrivet skal
1 tsk socker
250 g varmrökt lax

1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2. Finhacka dillen men spar lite till servering. Häll ner dillen i en skål och tillsätt citronsaft, olja och krydda med salt och peppar.
3. Lägg upp nykokt potatis på ett fat och fördela dillpesto över, blanda.
4. Skär gurkan i skivor på längden och blanda med pressad citronsaft, finrivet skal, socker, lite salt och peppar.
5. Ta bort skinnet på laxen och dela i mindre bitar. Servera med gurksallad och potatis. Toppa med dillvippor.

Recept Maria Zihammou

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas