Dinkelgröt
Mat & Dryck
Recept. Dinkelgröt. Foto: Björn Tesch

Dinkelgröt

En skål dinkelgröt med mjölk och bär blir variation till den vanliga havregrynsgröten och ger en stadig start på dagen.

Publicerad 2008-04-20

1 portion

2 dl dinkelflingor (till exempel Saltå Dinkelgröt som också innehåller linfrö och russin)
5 dl vatten
1 nypa salt
1 näve färska eller tinade bär (till exempel blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar)

1. Koka upp flingor, vatten och salt i en kastrull och låt koka i cirka 5 minuter.
2. Servera gröten med mjölk och en näve bär på toppen.

Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas