Mat & Dryck

Fläsknoisette Oscar med räkor, sparris och blomkål

En god variant på Klassikern "Kalvfilé Oscar" är detta recept där man har bytt ut en del ingredienser.

Publicerad 2009-03-13

Här presenterar köksmästaren Tina Dahlén en god variant på klassikern »Kalvfilé Oscar«. Kalvfilén är utbytt mot fläskkotlett och hummern mot räkor, hemgjord choronsås blir pricken över i:et.

2 port

2-4 benfria fläskkotletter eller 6-8 skivor fläskfilé
1 msk mjöl
olja att steka i
vitpeppar
salt
cirka 5 fasta potatisar
en klick smör eller margarin
200 g vit sparris på burk
smörklick till sparrisen
300 g färsk blomkål
100 g färdigskalade räkor

1. Tvätta potatisen och skär den i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Smält en klick smör eller margarin och pensla på potatisklyftorna. Krydda med salt och peppar och ugnsstek potatisen i 175 i 25 minuter.
2. Sila bort burkvattnet från sparrisen och värm den i lite vatten i en kastrull tillsammans med en smörklick. Låt rinna av före servering.
3. Ansa blomkålen och lägg den i kokande lättsaltat vatten. Låt koka i några minuter tills blomkålen är genomkokt men fortfarande har tuggmotstånd.
4. Torka av köttskivorna med hushållspapper och mjöla dem lätt. Stek köttet i olja i 4 minuter på vardera sidan. Krydda med vitpeppar och salt. 5. Låt köttet vila i några minuter innan det serveras med räkor, sparris, blomkål, klyftpotatis och choronsås (se separat recept nedan).

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas