Grönkålsplättar med fetaost och myntayoghurt
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Grönkålsplättar med fetaost och myntayoghurt

En enkel, vegetarisk rätt där de fräscha tillbehören blir pricken över i.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05

10-12 plättar

100-150 gram grönkål
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 ägg
1/2 pkt (75 gram) fetaost
1 tsk timjan
salt, peppar
olja

1. Blanda mjöl och bakpulver.
2. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet.
3. Smula ner fetaosten och tillsätt kålen. Rör samman och salta och peppra.
4. Klicka plättar med en sked i en stekpanna med olja och stek gyllenbruna i oljan.
5. Servera plättarna med myntayoghurt och rivna morötter med lite citron och salt.

Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl färsk hackad mynta
1/2 msk flytande honung
1 nypa salt

Blanda alla ingredienser till en krämig sås.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas