Hasselnötsfras med hallon och blåbär
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Hasselnötsfras med hallon och blåbär

Nu för tiden kan man hitta färska bär i butiken även under fel säsong. Servera som en hälsosam dessert på bär eller varför inte till lördagsfrukost.

Publicerad 2008-04-20

2 portioner

1 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 msk kallpressad rapsolja
2 msk farinsocker
2 dl blåbär
2 dl hallon
lite turkisk yoghurt

1. Stek havregryn och nötter i olja några minuter. Passa noga så det inte bränns.
2. Ta stekpannan från värmen när havregrynen börjat få lite färg. Häll genast i sockret. Låt det smälta och rör runt så att det kommer socker på både gryn och nötter.
3. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
4. Varva bär och hasselnötsfras i dessertglas. Toppa med en klicka turkisk yoghurt.
5. Servera genast.

Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.