Kantarellsoppa i glaskopp
Mat & Dryck | Recept
Foto Björn Tesch

Kantarellsoppa i glaskopp

TIPS! Soppan kan göras klar i förväg och sedan värmas vid serveringen. I formarna kan man hålla soppan varm i cirka 175 gradig i ugnsvärme. Ställ alla formarna i en pajform så går det lättare att flytta dem.

Publicerad 2008-01-15

Cirka 10 små portioner

1 schallotenlök
5 dl gula kantareller (eller annan svamp)
smör att steka i
1/2-1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 msk majsenamjöl
1 nypa strösocker
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde

1. Hacka löken. Stek den i svag värme i smör i några minuter. Hacka kantarellerna och låt dem steka med löken i smör i cirka 10 minuter. Pressa över vitlöken mot slutet.
2. Salta och strö över majsenamjöl. Rör om och tillsätt socker, vatten, buljongtärning och grädde.
3. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter. Smaka eventuellt av med konjak.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.