Kesotårta med mintchoklad
Mat & Dryck | Recept

Kesotårta med mintchoklad

Servera vispad grädde och färska hallon till kesotårtan med mintchoklad.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

750 gram keso (1 liten och 1 stor burk)
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl florsocker
3 ägg
100 gram mintchoklad

1. Mixa keson slät eller passera den genom en sil.
2. Bryt chokladen i mindre bitar.
3. Rör ner äggen i den släta keson. Tillsätt grädde, vetemjöl och florsocker. Rör samman. Blanda till sist ner chokladbitarna.
4. Häll upp i form med höga kanter och löstagbar botten (24-25 cm diameter).
5. Grädda i ugn på 200 grader ca 50 minuter. Kan behöva täckas mot slutet för att inte bli för mörk. Kakan är klar när den stannat.
6. Ta loss sidorna och låt kallna. Ställ i kylen.
7. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde och färska hallon.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas