Mat & Dryck

Kyckling med rotfruktstomp

Ett grovt rotmos smaksatt med fetaost serveras här till stekt kyckling.

Publicerad 2008-04-20

2 portioner

500 g kycklinglår, smådelar med ben
olja att steka i
salt och peppar
300 g potatis
200 rotselleri
200 g morot
100 g fetaost (1/2 pkt)
1/2 knippa gräslök
1 nypa salt

1. Stek kycklingdelarna i olja i en het stekpanna så att de får fin färg. Salta och peppra köttet när det steks.
2. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek dem färdigt i 200 graders ugn i cirka 15 minuter.
3. Skala potatis och rotfrukter och dela i bitar. Ju mindre bitar desto kortare blir koktiden. Koka i lättsaltat vatten tills rotfrukterna är klara men inte mosiga.
4. Slå av kokvattnet och mosa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller en slev.
5. Rör ned smulad fetaost, finhackad gräslök och i rotfruktsmoset. Servera genast tillsammans med kycklingen.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas