Kycklingbiffar med parmesan och basilika
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Kycklingbiffar med parmesan och basilika

Parmesanost och basilika sätter smak på de här små biffarna som funkar bra på grillen i hamburgerbröd, eller kan stekas på spisen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23

5-6 ST

500 gr kycklingfärs
1 påse (85 gr) grovt riven parmesan
1 kruka basilika
1 ägg
1-2 tsk salt
svartpeppar

  1. Jobba samman alla ingredienser med händerna.
  2. Låt vila 15-20 minuter.
  3. Forma biffar. (Eller om du hellre vill, bollar.)
  4. Stek eller grilla dem gyllenbruna på svag värme eller på grillen i indirekt värme.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.