Linguine med citronzucchini
Mat & Dryck
Foto: David Loftus

Linguine med citronzucchini

Mynta, citron och parmesan sätter smak på zucchin som serveras till pasta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-17

2 portioner

150 g linguine
2 zucchini i olika färger
1/2 knippa färsk mynta (15 g)
30 g parmesan
1 citron

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av vattnet, men spara en kopp.
2. Skiva zucchinin på längden, skär skivorna i tändsticksstora bitar.
3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme, häll i 1 matsked olivolja och lägg i zucchinin. Fräs i fyra minuter, rör om regelbundet.
4. Hacka myntabladen fint och rör ner dem i stekpannan.
5. Häll ner den avrunna pastan i zucchinipannan tillsammans med en skvätt pastavatten som du sparat.
6. Finriv det mesta av parmesanosten och riv även lite citronskal och lägg i pannan med saften från hela citronen.
7. Rör om och smaka av med havssalt och svartpeppar.
8. Servera och riv över resten av parmesanosten och ringla 1 tesked med extra virgin olivolja på toppen.

Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-17
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2015. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas