Mat & Dryck

Ljummen bulgur med halstrad lax och honungssås

Med smakrik bulgur och en god honungssås fixar du enkelt en nyttig och smakrik middag med lax.

Publicerad 2009-01-16

En portion

De portionsförpackade frysta laxfilébitar som finns i de flesta butiker är perfekta att ha hemma. Bara att klippa av en bit och tina.

Bulgur
1 dl bulgur
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl gröna ärtor, frysta

1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt bulgur och koka på svag värme i 10 minuter.
2. Ta av kastrullen och tillsätt ärtorna. Låt stå några minuter, rör om före servering.

Lax
1 bit lax, cirka 125 gram
1 tsk valfri kryddblandning, exempelvis chili explosion
salt och peppar
10 g smör

1. Krydda laxen runt om och stek den i smör tills den är nästan genomstekt.
2. Servera direkt.

Honungssås
1 dl smetana (eller crème fraîche)
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Rör ihop ingredienserna till en krämig sås och klicka den över laxen.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas