Mota mörket med choklad
Mat & Dryck | Söta recept
mota mörkret med choklad Foto Colourbox

Mota mörket med choklad

Viktigast för att mota mörkret är att gå ut och ta vara på dagsljuset. Men även choklad kan vara bra för att hålla dig pigg.

Publicerad 2012-11-23

När dagarna blir kortare och mörkret djupare påverkas vi genom att bli tröttare och hängigare. Vissa drabbas rent av av depressioner. Då gäller det att ta vara på dagsljuset, och att äta choklad.

– Vi behöver snabba sockerdoser, choklad är bra. Man får en lätt knarkliknande effekt av att äta choklad. Sedan kan ju det i och för sig ha negativa effekter på andra områden, säger professorn i stressforskning Torbjörn Åkerstedt till Dagens Nyheter.

Bäst att ta det säkra för det osäkra. Testa några av Veteranens recept, där vår matskribent Malin Ottosson bullar upp med både socker och choklad för att ge humöret en knuff:

5 chokladspäckade recept

Mer choklad

Fler chokladrecept hittar du här:

Frossa i choklad

Mer för hälsan?

Läs Choklad minskar strokerisken

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas