Mat & Dryck | Recept

Moules på det enkla sättet

Musslor ska vara enkelt, det är det som är »själva grejen«. En del vill ha i andra ingredienser som morötter och selleri, men då får rätten en sötma och blir till något annat.

Publicerad 2008-11-23

Lättlagat recept på musslor
4 portioner

nät med blåmusslor, cirka 1 kg
1 bananschalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finskivade
2 tsk plockad timjan
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl strimlad bladpersilja
olivolja till stekning, salt

1. Putsa och gå igenom musslorna, rensa ut skadade.Knacka på dem och släng de som inte stänger sig.
2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en stor kastrull i en minut. Tillsätt musslorna och vinet och koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, cirka 1 minut.
3. Tillsätt grädden. Ta av kastrullen från värmen och sila ner spadet i en ny kastrull. Smaka av såsen med lite salt och mixa den skummig.
4. Lägg upp musslorna i en djup skål och häll över såsen, avsluta med persilja.

Recept: Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas