Mat & Dryck

Nässelstuvad potatis med rökt lax

Nässlor är inte bara gott i soppa. Här sätter de piff på stuvad potatis.

Publicerad 2008-04-24

2 port
5-6 råa potatisar (cirka 400 g)
1 liten gul lök
1 msk smör
1 1/2 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
100 g späda nässlor (babyspenat kan ersätta)
200 – 250 g varmrökt lax
1 citron

1. Skölj nässlorna väl, koka i vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet.
2. Skala potatisen och dela den i små bitar. Fräs potatisen i smöret och häll på mjölk och grädde, salta och peppra. Låt sjuda sakta i 8-10 minuter. Rör om då och då.
3. Lägg i nässlorna och smaka av med mer salt om det behövs.
4. Servera potatisen med rökt lax och citron.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.