Nizzasallad med tonfisk och ägg
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Nizzasallad med tonfisk och ägg

Seniorens busenkla: Enkelt att laga - Gott att äta

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19

2 pers

200 g tonfisk i olja (på burk)
2 nävar färsk babyspenat
4-6 potatisar
100 g gröna bönor (färska el frysta)
2 kokta ägg
1/2 rödlök
2 msk kapris
1/2 citron
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Skiva potatisen och lägg i en kastrull med kokande vatten, salta.
2. Efter ca 5-6 min lägg i bönorna och låt koka ca 4 min till.
3. Koka äggen ca 5 min.
4. Skala och skiva rödlöken tunt.
5. Lägg spenaten på tallrikar och fördela potatis, bönor och tonfisken över den.
6. Toppa med rödlök, kapris och ägg.
7. Häll över olja och citronjuice. Salta och peppra.

Recept Anna Ranung
foto per ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-19
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 7 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.