Över natten-jästa frallor / hamburgerbröd

Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Över natten-jästa frallor / hamburgerbröd


Ät dem till en nygrillad biff och matiga tillbehör, eller med en bit ost och marmelad till frukosten.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23

25 gr färsk jäst
3 dl mjölk (3 procent)
1 ägg
5 dl vetemjöl (special)
2 dl grahamsmjöl
2,5 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja

  1. Rör ut jästen med mjölken.
  2. Knäck i ägget och häll i grahamsmjöl, salt och socker.
  3. Rör samman och tillsätt vetemjölet. Arbeta samman med en träslev. Maka undan degen i bunken och häll i lite olivolja i botten. Degen är en aning lös och olivolja gör den lättare att få ur bunken och gör degen smidig att arbeta med när den är färdigjäst.
  4. Täck över bunken med plastfilm, ställ i kylen för jäsning över natten.
  5. Ta ut bunken ur kylen och låt stå i rumstemperatur 10 min.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.
  7. Arbeta degen snabbt och dela den i åtta delar som du rullar till bollar och plattar till en aning. Låt jäsa 20 minuter under bakduk.
  8. Pensla med mjölk och pudra med grahamsmjöl.
  9. Grädda i 175 grader 25-30 minuter.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas