Pytt med purjo, pumpa och ägg
Mat & Dryck

Pytt med purjo, pumpa och ägg

Här kan man blanda ner de flesta grönsaker man har i sin kyl och även gårdagens rester. Gör pytt av gårdagens kokta potatisar eller ugnsrostade grönsaker, lägg till lite extra grönsaker. Har man inte kokta potatisar kan man använda råa, men tänk på att stektiden då blir lite längre.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01

1 purjolök
3-4 kokta potatisar
1 butternutpumpa, ca 500 g
2 msk olivolja + 1 msk smör
salt och svartpeppar
4 ägg
4 msk crème fraiche
1-2 msk finhackad persilja och gräslök

1. Skär ett snitt längs med purjolöken och skölj rent med kallt vatten. Skär i grova skivor.
2. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
3. Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar.
4. Hetta upp en rejäl stekpanna och låt den blir riktigt varm. Tillsätt olja och smör och tillsätt grönsakerna, krydda med lite salt och peppar.
5. Stek grönsakerna i ca 10 minuter tills de fått fin färg och pumpan mjuknat, den får gärna fortfarande ha en hård kärna i mitten.
6. Hetta upp en ny stekpanna och stek äggen med någon matsked olivolja eller smör, krydda med lite salt.
7. Klicka ut crème fraiche över grönsakerna och toppa med finhackade örter.
8. Servera med stekt ägg och ät gärna med inlagd gurka.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas