Mat & Dryck | Sommarmat

Rostad morotskräm

Den är röran är ljuvlig att äta till sallad, kött eller fisk.

Publicerad 2009-06-24

Morotskräm4 portioner

1/2 kg morötter
olivolja
1 msk kummin, mald
1,5 dl crème fraiche eller
matlagningsyoghurt (10%)
1 citron, rivet skal och saft efter smak
salt, peppar och örtsalt

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala morötterna, skär i långa bitar och lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, örtsalt, svartpeppar och kummin.  Vänd runt så att morötterna och kryddorna blandar sig väl.
3. Låt rosta i ugnen i cirka 10–20 minuter beroende på ugn, tills morötterna är mjuka och litet bruna på kanterna. Låt svalna några minuter.
4. Mixa till en puré med mixer eller i matberedare. Blanda morotsmixen med crème fraiche eller matlagnings-yoghurt. Smaka av med citron, salt och peppar.

När en frukt- och mandelbotten garneras med söta frukter och serveras med fräscht sötsyrlig creme blir desserten en vitaminbomb.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas