Saffransrisotto med Italian style lamb
Mat & Dryck
recept, saffransrisotto med italiensk lammkorv Foto Charlie Drevstam

Saffransrisotto med Italian style lamb

En krämig risotto med smak av saffran passar bra till den italieninspirerade korven

Publicerad 2009-11-21

4 personer

 

korv:500 gItalian Style Lamb

 

saffransrisotto

1 hackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1/2 g saffran

3 dl arborio- eller carnaroliris

1 dl torrt vitt vin

6 dl hönsbuljong, gärna hemkokt

300 g grön sparris, skalad och delad

3 tomater, skållade, urkärnade och finhackade

75 g finriven parmesanost

2 msk rumsvarmt smör

salt och nymalen svartpeppar

1 dl strimlad basilika

 

1. Risotto: Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med saffran och ris i en tjockbottnad kastrull tills riset blir glansigt och lite genomskinligt.

2. Tillsätt vin och en tredjedel av buljongen. Koka ihop, späd med mer buljong och eventuellt lite vatten. Koka under omrörning i 15–20 minuter eller tills riset är al dente.

3. Koka upp saltat vatten och förväll sparrisen några minuter, lägg den sedan i kallt vatten.

4. Vänd ner sparris, tomat och parmesan i riset. Blanda till sist i smör och smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika.

5. Korv: Stek korvarna i olja i en stekpanna tills de får fin yta. Stek klart i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

6. Servera till risotton.

 

Recepttexter: Kerim Akkoc, Gareth Jones, Herman Rasmuson och David Taylor

Foto: Charlie Drevstam

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas