Mat & Dryck

Salta chokladkakor

Ingefära, valnötter, choklad - och havssalt! Goda och lite spännande kakor.

Publicerad 2008-05-31
Salta chokladkakor, recept
Salta chokladkakor, recept

Cirka 25 stycken

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
2  1/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
30 g hackade valnötter
30 g mörk choklad
1 tsk havssalt

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära, havssalt och mjölet med bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
2. Finhacka valnötterna och chokladen och blanda ner i degen. Blir det för stora bitar blir degen svår att kavla.
3. Dela degen i tre delar och kavla ut till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter. Skär dem sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

 

Recept: Marie Askaner

Foto: Anna Skoog

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.