Julmarknad i Krakow – FULLBOKAD
Seniorens reseklubb | FULLBOKAD!

Julmarknad i Krakow – FULLBOKAD

FULLBOKAD: Res med oss till vackra medeltidsstaden Krakow och den legendariska julmarknaden på Europas största torg.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-03-31

Se de berömda julkrubborna, utforska stadens judiska historia, njut av traditionell polsk och judisk mat och besök stadens fina katedral. Vi bor trevligt i centralt beläget hotell.

UR PROGRAMMET

Guidad stadsrundtur till fots i pittoreska Gamla stan. Besök i Wawelkullens katedral och magnifika slott. Välkomstmiddag med polsk mat och folkloreunderhållning.

Guidad rundtur i judiska stadsdelen Kazimierz med besök på flera miljöer ur filmen Schindlers List. Middag med judiska specialiteter och underhållning.

Vi tar del av den färgsprakande årliga Julkrubbstävlingen på stora torget där årets vinnare avgörs samt äter middag på lokal restaurang.
Gott om tid att köpa julklappar, prova varm vinglögg med pepparkakor och strosa runt på julmarknaden och de vackra medeltidsgatorna.

Tillvalsutflykt till den fantastiska saltgruvan i Wieliczka, ett av UNESCOs allra första världsarv, där gruvarbetare byggt en överdådigt underjordisk värld med sjöar, skulpturer och en kyrka. Gruvan nås med hiss.

Tillvalsbesök i Auschwitz-Birkenau, nazisternas mest kända koncentrationsläger och en obarmhärtig påminnelse om Förintelsen.

RESFAKTA

DATUM: 3-7 december
PRIS FÖR MEDLEMMAR I SPF SENIORERNA: 6 490 kr
PRIS FÖR ICKE MEDLEMMAR: 6 990 kr
(Här kan du bli medlem i SPF Seniorerna:)
ENKELRUMSTILLÄGG: 1 100 kr

I PRISET INGÅR

  • Flyg med Norwegian t/r från Arlanda eller Kastrup till Krakow.
  • Transfer flygplats hotell-flygplats t/r.
  • Del i dubbelrum.
  • Frukost alla dagar. Middag tre kvällar varav två med underhållning.
  • Svensktalande lokalguide på utfärderna.
  • Svensk reseledare.
  • Två stadsrundturer inkl alla inträden samt besök till julkrubbstävling.

Tillval
Besök Auschwitz 650 kr inkl lunch
Besök Saltgruvorna 500 kr

Reseledare

Einar Szpiro har studerat historia och pedagogik vid Stockholms universitet och arbetat som reseledare sedan 1996. Kunnig i Krakows historia och omtyckt av resenärerna.

Boka här! OBS Fullbokad.

ReseSkaparna 08 – 94 40 40 eller reseskaparna.se/resor/krakow-med-julmarknad/
Uppge kod Senioren

Dag 1

STOCKHOLM-KRAKOW

Direktflyg från Arlanda/Köpenhamn till Krakow. Sen ankomst, vår reseledare tar oss med till vårt centralt belägna hotell.

Dag 2

KRAKOW MED WAWEL

Vi möter vår svensktalande lokalguide och nu ska vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. Vår guide tar oss med på en guidad stadsrundtur till fots till den välkända Grodzkagatan och till hjärtat av Gamla Stan där julmarknaden pågår. Vi besöker det magnifika slottet varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas vid stora torget i Gamla Stan. På kvällen träffas vi på restaurang i Gamla Stan för en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 3

EGEN DAG/AUSCHWITZ

Denna dag kan du välja att upptäcka staden på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd till koncentrationslägret Auschwitz. Denna tur ger oss obarmhärtiga påminnelser om förintelsen. Vi ser både Auschwitz 1 och Birkenau. Eftermiddagen till eget förfogande och möjlighet att åter besöka julmarknaden. Till kvällen träffas vi för middag på lokal restaurang. (F, M)

Dag 4

KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området var med i ett antal scener i filmen Schindlers List. Under en guidad rundtur får vi lära oss mer om stadens judiska historia. Vidare till Krakows stora torg i Gamla staden för att ta del av den årliga Julkrubbstävlingen. På torget visas de vackra julkrubborrna och man utser årets vinnare. Egen tid för lunch och att uppleva den härliga atmosfären.

På kvällen återvänder vi till de judiska kvarteren för middag på judisk restaurang med underhållning. Vi får smaka på judiska specialiteter. (F, M)

Dag 5

HEMRESA

På morgonen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp.
Sen eftermiddag/kväll avgår bussen till flygplatsen för hemresa. (F)

Boka här! OBS Fullbokad.

ReseSkaparna 08 – 94 40 40 eller reseskaparna.se/resor/krakow-med-julmarknad/
Uppge kod Senioren

Krakow Kazimierz ul Szeroka
Tidningen Senioren
Publicerad 2018-03-31
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.