Res med Hurtigruten
Seniorens reseklubb

Res med Hurtigruten

28 augusti - 3 september: Vi startar i det karga, arktiska Kirkenes och färdas sydgående till Nordkapp där solen väcker naturen till liv och fortsätter 240 mil tills vi når sommaren i Bergen. Välkommen till världens vackraste sjöresa!

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-21

I vår resa ingår flyg, övernattning i Kirkenes med välkomstmiddag och helpension ombord på MS Nordkapp samt besök på Midnattskonsert i Tromsø och Nidarosdomen i Trondheim. 

Ur programmet

 • Välkomstmiddag i Kirkenes, staden som ligger vid Barentshav nära ryska gränsen.
 • Upplev magisk stämning på vår gemensamma utflykt till midnattskonserten i Tromsø ishavskatedral.
 • Om tid och väder tillåter gör vi en avstickare in i Trollfjorden som är 2 km lång och endast 100 meter bred. Mot kvällen lägger vi till i Solvaer, huvudorten på Lofoten.
 • Vi passerar de sju fjälltopparna de Syv Søstre och Torghatten, ett 260 m högt fjäll med ett hål rakt igenom.
 • Gemensam utflykt i Trondheim till katedralen Nidarosdomen.

Resfakta

DATUM: 28 augusti – 3 september 2019
RESAN: Flygresa från Stockholm-Kirkenes den 28 aug. Övernattning på hotell  i Kirkenes inklusive middag och frukost. Kryssning med Hurtigruten Kirkenes-Bergen inkl fem övernattningar (29 augusti – 3 september) del i dubbel insideshytt (USPI). Flyg tillbaka tillStockholm den 3 september.
PRIS FÖR MEDLEMMAR: Från 20 200 kr per person (insideshytt).
PRIS FÖR ICKEMEDLEMMAR: Från 21 200 kr per person.

 

I priset ingår:

 • Färdledare från Bengt-Martins
 • Flygresa från Stockholm inkl flygskatter och avgifter
  (Möjlighet till flyg från Köpenhamn mot tillägg på 950:- per person.)
 • Transfer ingår: Flygplats i Kirkenes-hotellet i Kirkenes, Hotellet i Kirkenes-hamnen i Kirkenes, Hamnen i Bergen- flygplatsen i Bergen
 • Övernattning i dubbelrum på hotell i Kirkenes inkl frukost samt välkomstmiddag (exkl dryck)
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inkl fem övernattningar i del i dubbel ospecificerad insideshytt.
 • Helpension ombord på Hurtigruten
 • Utflykter: ”Midnattskonsert i Tromsö” och ”Trondheim med Nidarosdomen”

TILLÄGG HYTTER: Fönsterhytt i fem nätter: Från 1 750 kr per person (kan ha begränsad sikt) till 5 150 kr per person (fönsterhytt på högre däck). Enkelrumshytt: Från 5950 kr. Fler hyttalternativ finns.

Arrangör: Bengt-Martins

Läs mer och boka här:

Ring 054-10 24 05 eller via http://hurtigruten.bengt-martins.se/senioren

 

Program dag för dag

Dag 1- 28 augusti

Avresa eftermiddag, ankomst i Kirkenes kvällstid och där inleder vår resa med en välkomstmiddag.

Dag 2 – 29 augusti

Efter en god natts sömn tar tillbringar vi förmiddagen i Kirkenes.  MS Nordkap lägger ut från Kirkenes lagom till lunch och tar oss bland annat till Vardø, Norges ostligaste hamn.

Dag 3-  30 augusti

Vi lägger till i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker.
Vi passerar Hammerfest och lägger slutligen till i Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet.
Upplev en magisk stämning under vår gemensamma utflykt i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen!

Dag 4- 31 augusti

Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2 km längd och 100 meter bredd.
Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Dag 5- 1 september

Vi kommer att passera polcirkeln. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (på grund av planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ”de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1 000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig.

Dag 6- 2 september

Vi når Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad.
Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi under vår gemensamma utflykt får uppleva. Nidarosdomen byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta.

Dag 7- 3 september

Vi ankommer Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer i land i Bergen väntar vår transfer buss på oss för att ta oss ut till flygplatsen.

Läs mer och boka här

Ring 054-10 24 05 eller via http://hurtigruten.bengt-martins.se/senioren

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.